Liviu Voiculescu: ”Forța oricărui partid politic stă în primari”

0
363

În ședința Biroului Politic Județean de pe 14 iunie 2018 s-a hotărât excluderea a doi primari PNL din cadrul partidului. Este vorba despre Savu Ungureanu, primarul comunei Slătioara, și despre Liviu Anuța, primarul comunei Voineasa.

”Nu a fost o decizie ușoară. Eu sunt adeptul unei aprecieri și a unei apropieri foarte mari de primari. Forța oricărui partid politic stă în primari, de aceea a fost o decizie grea, dar obligatoriu de a fi luată. Din respect pentru cei care votează PNL, din respect pentru toți colegii mei, pentru mine, pentru toți cei care ducem această politică liberală”, a declarat Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt.

Motivele pentru care s-a decis ca cei doi edili să fie dați afară din partid sunt participarea la congresul PSD, participarea la întâlnirile cu primarii la sediul PSD, participarea la mitingul organizat de PSD. Dintre voturile exprimate în cadrul ședinței, 21 au fost pentru, iar 2 împotrivă.

”Decizia a fost luată în urma a trei evenimente la care colegii noștri au crezut de cuviință să participe: congresul PSD din martie, o ședință cu primarii PSD organizată la sediul PSD Olt și participarea la mitingul de sâmbătă, alături de cetățeni din comunele lor. Nu putem să acceptăm niciodată așa ceva. Eu am niște principii și nu voi renunța la a face ceea ce este corect și ceea ce este drept, cu riscul de a nu mai fi președintele filialei. Această funcție poate fi efemeră, întotdeauna este efemeră, nimeni nu a fost președinte pe viață și atunci când colegi de ai noștri vor crede de cuviință că ăsta este un comportament normal și vor crede de cuviință să trădeze PNL, sunt liberi să plece. Și cu această ocazie le transmit tuturor că vreau sub mandatul meu să fie o filială deschisă, iar cine simte că aici îi este locul să rămână. Cine nu, să plece. Nu putem tolera ca doi primari aleși pe listele Partidului Național Liberal să participe la mitingul organizat de PSD. În ședința de aseară a fost o majoritate zbrobitoare, a fost o dezbatere serioasă. Cred că a fost cea mai frumoasă ședință pe care eu am condus-o din postura de președinte. Au fost multe argumente pro și contra. Ne-am gândit și la oportunitatea acestui gest, însă am decis să nu mai tolerăm un astfel de comportament. Avem echipe bune de consilieri locali PNL în ambele localități”, a clarificat situația Voiculescu.

Cât despre mitingul care a avut loc sâmbătă în Piața Victoriei, liderul PNL Olt afirmă că ”am văzut cu toții acel simulacru de miting anti justiție și cum oamenii au fost aduși cu japca. Sincer, am simțit compasiune față de acei oameni și chiar mi-am privit cu atenție copiii și m-am gândit încotro se îndreaptă țara asta. Trebuie să ne gândim cu toții ceea ce vrem să facem, să fim foarte responsabili, să participăm cu toții la vot. Nu putem sta cu mâinile în sân și să vedem că 20-30% din populația țării ne decide viitorul”.