Ce se întâmplă cu trofeul original câştigat de Halep la Roland Garros. De ce nu a venit cu el în România

0
424

Cupa Suzanne Lenglen, aşa cum se numeşte trofeul pe care îl primesc câştigătoarele turneului de la Roland Garros, a fost creată în 1979 de către celebra casă de bijuterii Melleria, care a realizat şi Balonul de Aur. Trofeul cântăreşte 5,3 kilograme, iar originalul nu intră niciodată în posesia câştigătoarelor, acestea primind însă o replică.

Cupa originală va rămâne în proprietatea Federaţiei Franceze de tenis şi poate fi admirată la muzeul FFT. Cupa cu care a venit Halep în România este mai mică, însă tot din argint masiv.

Să ne bucurăm împreună de acest trofeu, este un trofeu deosebit. Nu este el prea mare, dar este deosebit„, a spus Simona Halep. Numărul 1 WTA a prezentat fanilor din România replica trofeului de la Roland Garros luni seară, pe Arena Naţională.

Totuşi, singurul jucător din lume care a primit o replică de dimensiuni normale a trofeului care se acordă câştigătorului de la Roland Garros este Rafael Nadal, acesta beneficiind de acest privilegiu în 2017, când a câştigat pentru a 10-a oară pe zgura pariziană.

Simona Halep şi-a îndeplinit marele vis. A devenit în premieră campioană la un turneu de Grand Slam şi a făcut-o într-o manieră de mare jucătoare. Românca a revenit superb în finala de Roland Garros şi a învins-o în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, deţinătoarea titlului la US Open.

Constănţeanca de 26 de ani s-a impus după două ore şi 3 minute şi a devenit prima reprezentantă a României care cucereşte trofeul la Paris, după 40 de ani. Precedentul succes, şi singurul de altfel, îi aparţinea Virginiei Ruzic. De asemenea, Ilie Năstase a luat titlul în capitala Franţei în 1973.

După Roland Garros, pentru Simona Halep urmează turneele pe iarbă. Liderul WTA va participa la întrecerea de la Eastbourne, ÎN DIRECT la Digi Sport (24-30 iunie).

Sursa:www.digisport.ro