Fostul comandant al Poliției Olt, implicat în scandalul microfoanelor

Tot pentru legaturi cu lumea ,,necurată’’ a afacerilor a plecat din I.P.J Olt cu coada între picioare

0
6730

Firma care a montat celebrul microfon în casa ministrului Dan aparţine fetei generalului Bujor Florescu, fost adjunct al DIPI, angajat la pensie de către spionul chinez Wang Yan.

Tolontan şi colegii săi reamintesc că, în loc să apeleze la structurile pe care le conduce, ministrul Carmen Dan a avut încredere în ofiţeri pensionaţi, care au ”legături periculoase” cu reţelele de mafioţi, interlopi şi spioni străini. Astfel, informaţii noi arată implicarea unei filiere de foşti poliţişti cu grad înalt în Afacerea Microfonul.

„Dincolo de cei doi detectivi gafeuri stă generalul Bujor Florescu, socrul unuia dintre intruşi şi patron de firmă de investigaţie!” Bujor Florescu ar fi fost şi consilier al lui Wang, afacerist chinez căruia i-a fost retrasă cetăţenia română în iunie 2013, la solicitarea SRI, pe motive ce ţin de securitatea naţională.

„Din datele de până acum, rezultă că ministrul de Interne a fost păcălit, intrând într-o operaţiune a unor privaţi netalentaţi. Toată combinaţia încerca să deprecieze structurile oficiale ale MAI în favoarea unor ”băieţi descurcăreţi”. Conform unor informaţii de ultimă oră, Coman şi Bercaru (cei doi foşti ofiţeri de informaţii care au montat microfonul) nu au lucrat, însă, de capul lor.

„Coman şi Bercaru au fost ofiţeri DIPI, iar Mihail Bercaru este ginerele lui Bujor Florescu, fostul adjunct DIPI şi cel care se află în spatele operaţiunii”, relatează o sursă din Ministerul de Interne.

Bujor Florescu a fost unul dintre ofiţerii de poliţie, gardă financiară şi servicii secrete monitorizaţi de SRI, DIICOT şi MAI în cazul celor care au sprijinit reţeaua chinezilor de la restaurantul ”Shanghai”!

În 2011, Florescu s-a retras din activitate şi a fost angajat al lui Wang Yan, devenind consultat al acestuia.

Dosarul „Microfonul”

Reamintim că procurorii au clasat dosarul deschis după ce ministrul de Interne a reclamat că i-a fost plantat un microfon în apartamentul său din Capitală.

Potrivit Digi24, anchetatorii au explicat că nu a fost vorba de violare a domiciliului şi a vieţii private, aşa cum susţine Carmen Dan. De ce? Pentru că microfonul a fost instalat de doi bărbaţi chemaţi de o rudă a ministrului tocmai pentru a verifica dacă în apartamentul închiriat de aceasta în Bucureşti există tehnică de înregistrare.

Nici de înşelăciune nu poate fi vorba, din moment cei indivizii respectivi chemaţi de ruda ministrului nu au fost plătiţi pentru serviciile prestate.

Cireaşa de pe tort, microfonul nici măcar nu funcţiona.

În acest dosar, Carmen Dan a fost audiată în calitate de martor, în ianuarie. Vecini şi rude ale ministrului de Interne au fost, de asemenea, la parchet pentru audieri.

„Am avut surpriza să constat că într-o priză de telefon, e oarecum suspect până şi locul unde era amplasat dispozitivul, am găsit acest dispozitiv. Era mascat în interiorul acelei prize, nu era un dispozitiv la vedere. Era un dispozitiv care era conectat la o sursă de alimentare şi înţeleg că avea şi o baterie care probabil alimenta dispozitivul când s-ar fi întrerupt sursa de energie”, declara Carmen Dan la momentul respectiv, citată de Hotnews.

Sursa:www.epochtimes-romania.com