O singură firmă din Olt îşi poate cumpăra maşină nouă prin programul Rabla

0
538

Viomed Center SRL este singura firmă din Olt acceptată, până în prezent, în programul Rabla, urmând să primească din partea statului un ajutor de minimis de 9.200 de lei pentru achiziţia unui autovehicul nou. De precizat faptul că, nicio instituţie publică din judeţ nu a depus cerere pentru achiziţia de autoturisme noi prin Programul Rabla.

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat primele liste cu persoanele juridice acceptate și cu cele respinse în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) în anul 2018. Din judeţul Olt o singură firmă a depus cerere şi a fost acceptată în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) pentru achiziţia unui autoturism. Este vorba despre societatea Viomed Center SRL din Scărișoara.

În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 132 dosare pentru 317 autovehicule și 27 dosare au fost respinse. Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 13 dosare pentru 20 autovehicule (5 electrice hibride și 15 pur electrice) și 2 dosare au fost respinse. Listele persoanelor juridice care au fost acceptate, respectiv respinse în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus. Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programele Rabla şi Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției. Persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii până la data de 24 aprilie 2018, inclusiv, sau pot depune un nou dosar de înscriere. De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 28 septembrie 2018.

 

Ilie Bîzoi