Salonul Naţional de Ilustraţie pentru Tineret „Protogenes” şi-a desemnat câştigătorii

0
180

La finele săptămânii trecute (9 – 10 martie), la Teatrul Naţional din Caracal a avut loc cea de-a V-a ediţie a Salonului Naţional de Ilustraţie pentru Tineret „Protogenes”2018.

Timp de două zile,  în cadrul Salonului Naţional de ilustraţie „Protogenes” au fost organizate ateliere de creaţie, iar vineri a avut loc şi o vernisare  a expoziţiei  cu lucrările participanţilor amplasată în  Foaierul  Teatrului Naţional. Participanţii veniţi din diferite colţuri ale ţării  la concursul Salonului Naţional de Ilustraţie desfăşurat la Caracal, artişti cu experienţă sau aflaţi la început de drum ,s-au bucurat de reîntâlnirea prietenească prilejuită de „Protogenes” şi mai ales de căldură cu care au fost primiţi de către gazde. În ultima zi a evenimentului, după ce lucrările au fost jurizate, a fost dedicată festivităţii de premiere a câştigătorilor.

Trofeul Salonului Naţional de Ilustraţiei pentu Tineret”Protogenes” ediţia a V-a nu a fost acordat.

Premiul al II-lea – Maria Adam – Caracal

Premiul al III-lea – Georgian Boştină – Caracal

Premiul special al juriului – Gabriela Alexandra Marin – Caracal

Menţiune – Sorina Georgiana Oprea – Buzău

Menţiune – Petrică Răzvan Ştefănescu (Ghimpaţi- Fărcaşele)

Organizatorii celei de-a V- a ediţii a Salonului Naţional de Ilustraţie pentru Tineret „Protogenes”2018 au fost Primăria Municipiului Caracal, Centrul Cultural Municipal ”Radu Şerban” şi secţia de Arte Vizuale-Pictură a Centrului Cultural. Pentru buna organizare a evenimentului merită felicitaţi organizatorii, dar în mod special inimosul artist plastic- prof.art.drd. Viorel Chirea, care este şi fondatorul Salonului de Ilustratie „Protogenes”Caracal .