TNL Olt a votat

0
623

În ziua de 24 februarie 2018, începând cu ora 15:00, în sala de şedinţă a Consiliului Judeţean, Filiala Olt a Tineretului Naţional Liberal (TNL) şi-a ales Biroul Politic Judeţean. Conferinţa de presă a debutat cu un moment de reculegere pentru cel care a fost Costel Moisescu. La acest eveniment important pentru noua generaţie liberală, au participat: deputatul Gigel Ştirbu, Liviu Voiculescu (preşedinte PNL Olt), Gabriel Buliteanu (preşedinte interimar PNL Slatina), Luminiţa Popescu (preşedinte OFL Olt) şi Ana-Maria Ciauşu (secretar-general PNL Olt).

Deputatul Gigel Ştirbu a ţinut să transmită noii generaţii de oameni politici, un mesaj clar, care pune accentul pe principiile şi valorile partidului pe care-l reprezintă: „Să nu luaţi ca model pe cei care pleacă dintr-un partid în altul ca nişte trântori pentru interesele personale. Pentru a face o carieră politică, dacă vreţi să fiţi respectaţi de cei pe care-i reprezentaţi, dacă vreţi să fiţi votaţi, gândiţi-vă foarte serios la valorile şi principiile pe care partidul pe care-l reprezentaţi, le promovează. PNL este o entitate politică mai veche decât însăşi România. PNL a luat naştere în anul 1875, iar România la 1 decembrie 1918. De aceea dragii mei, timp de peste un secol, această entitate politică pe care noi astăzi o reprezentăm cu cinste, a arătat că este instituţia românească care a adus cel mai mare aport statului român.”

Candidatul la funcţia de Preşedinte al Biroului Politic Judeţean al TNL Olt, Ionuţ Comănescu a fost ferm în declaraţii, demonstrând încă o dată că este un tânăr cu iniţiativă, cu putere de muncă, dornic să facă o schimbare în bine pentru comunitatea în care trăieşte: „Nu trebuie să avem nicio reţinere în a lupta cu cei de la PSD, pentru că în momentul de faţă Filiala Olt a TNL-ului este mult mai puternică, lucru demonstrat şi de scorul superior obţinut de PNL pe intervalul de vârstă 18-35 de ani. Ne propunem ca până la alegerile europarlamentare din 2019, TNL-ul să egaleze PNL-ul la numărul de organizaţii construite în judeţul Olt. Este un obiectiv îndrăzneţ, având în vedere faptul că suntem totuşi în opoziţie, dar cred cu tărie ca în fiecare localitate există tineri capabili şi dornici de a asigura o viaţă mai bună comunităţilor în care trăiesc, tineri care nu vor ca Oltul să mai fie în top când vine vorba de infrastructură proastă şi toaletă în fundul curţii, pentru ca de alimentare cu gaze nici nu poate fi vorba în majoritatea localităţilor oltene”.

În urma voturilor exprimate de membrii partidului, candidatul Ionuţ Ovidiu Comănescu, cu un număr de 112 voturi obţinute din cele 121, a fost declarat ales în funcţia de Preşedinte al Biroului Politic Judeţean al TNL Olt. Traian Pătraşcu a fost ales Preşedinte Executiv cu 110 voturi favorabile. Robert Moisescu a obţinut un scor de 110 voturi pozitive, ceea ce-l declară ales în funcţia de Prim-vicepreşedinte al Biroului Politic Judeţean al TNL Olt. În timp ce, Nicuşor Oprea a obţinut un număr de 109 voturi valabil exprimate şi se declară ales în funcţia de Prim-vicepreşedinte al Biroului Politic Judeţean al TNL Olt. Pe lângă aceştia, au mai fost aleşi 8 vicepreşedinţi ai Biroului Politic Judeţean, 15 membrii şi 1 preşedinte al Comisiei Judeţene de Regulament.

Florina DINU