”Primăria ne-a promis ajutor în bani, dar după incendiu ne-am ales doar cu promisiuni”

0
344

Familia Botofei din localitatea Osica de Sus, care și-a pierdut întreaga avere într-o singură noapte, în pragul sărbătorilor de iarnă, a început reabilitarea casei mistuite de flăcări.

Incendiul care a distrus în noaptea de 9/10 decembrie 2017 întreaga locuință ar fi pornit de la un scurtcircuit electric dintr-o anexă a gospodăriei.

În urma incendiului, locuitorii au rămas doar cu hainele de pe ei. Aceștia și-au pierdut printre flăcări inclusiv cărțile de identitate, locuința fiind distrusă în proporție de 90%.

Gigi Botofei se afla la momentul incendiului în casă, împreună cu cele 2 nepoate și mama acestuia, în timp ce Daniel, fiul, era la serviciu.  Soția sa se afla în Spania și s-a întors acasă abia la o săptămână în urma incendiului.

Pentru a afla evoluția reabilitării casei, ne-am deplasat la familia Botofei, care la o lună de la evenimentul neprevăzut au avansat cu reabilitarea casei.

Aceștia ne-au declarat că până la reconstrucția completă a gospodăriei locuiesc la ginerele lor, în aceeași localitate. Acesta i-a ajutat necondiționat pe toată durata repunerii pe picioare a locuinței.

Nici locuitorii comunei nu au rămas indiferenți în fața pagubei provocate, astfel că au sărit în ajutorul familiei cu aproximativ 5.000 lei, iar câțiva dintre ei, i-au ajutat cu material lemos și piatră pentru reconstrucții. Și fiul acestora a fost ajutat de patronul firmei la care lucrează cu suma de 10.000 lei.

După incendiu, primarul comunei, Gheorghe Manicea, a promis familiei că o va ajuta cu bani din fondul de urgență al primăriei, însă Gigi Botofei ne-a spus că nu a primit nimic până în momentul de față de la consiliul local.

Pe timp de iarnă, cei doi săteni își renovează casa în care locuiesc, achiziționând cele necesare de la unul dintre depozitele de materiale de construcții din Osica de Sus. Achizițiile sunt plătite în rate de câte 1000 de lei pe lună, sumă împărțită la jumătate de ginerele lui Botofei și de soția acestuia.

Acoperișul casei a fost refăcut în doar o săptămână de la incendiu. Mobilarea bucătăriei, împreună cu unul dintre dormitoare o va face fiica, iar restul casei va fi mobilat de fiul celor 2 soți.

”Preconizăm că până în primăvară vom termina de reconstruit o parte dintre camere pentru a ne putea muta din nou în casa noastră. Ne bucurăm că nu a pățit nimic niciun membru al familiei, pentru că lucrurile materiale se pot reface, dar sănătatea și viața omului nu”, a declarat familia.

A consemnat Cristina Petre