Populația va putea investi în titluri de stat prin Programul TEZAUR

0
470

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt informează contribuabilii că Programul TEZAUR, de emisiuni de titluri de stat va demara în anul 2018 și se adresează persoanelor fizice rezidente care au împlinit 18 ani. Valoarea unui titlu de stat este de 1 leu. Titlurile au formă dematerializată și pot fi cumpărate doar de la sediile Trezoreriei Statului, prin deschiderea unui cont de subscriere. Titlurile de stat nu pot fi răscumpărate înainte de scadență, sunt netransferabile și nu se tranzacționează.

Veniturile obținute din deținerea titlurilor emise de statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal.

Programul oferă posibilitatea și persoanelor fizice, care dețin certificate de trezorerie transformate în depozite la Trezoreria Statului, să utilizeze sumele aferente răscumpărării acestora în vederea subscrierii în Programul Tezaur.

În cadrul planului de finanțare a deficitului bugetar și de refinanțare a datoriei publice pentru anul 2018, care urmează a fi publicat până la sfârșitul anului, va fi anunțat volumul indicativ aferent emisiunilor de titluri de stat pentru populație. Acestea vor avea o frecvență lunară, termenii și condițiile financiare aferente fiecărei emisiuni urmând a fi specificate în cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin Ordin al Ministrului Finanțelor Publice si care vor fi disponibile la sediile unităților operative ale Trezoreriei Statului.

 

Ordinul Ministrului Finanțelor Publice prin care fost aprobată emiterea titlurilor de stat destinate populației prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, în cadrul Programului Tezaur, a fost  publicat în Monitorul Oficial (nr. 974 / 07.12.2017).

Ilie Bîzoi