Un nou târg de adopții canine a fost organizat la Sărăcești

0
379

Primăria Slatina, prin Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân, a organizat sâmbătă- 16 decembrie,  un nou târg de adopţii canine la sediul Adăpostului Sărăcești. Iubitorii de animale nu s-au îngrămădit nici de această dată să vină la această acţiune şi să ofere un cămin unui patruped din adăpost.

Târgul a avut loc sâmbătă, între orele 10:00 – 14:00, însă niciun câine nu a fost adoptat. Nici vizitatorii nu au fost multi, doar două persoane venind la adăpost cu intenția de a adopta un patruped fără stăpân. Reprezentanții Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân spun că un astfel de târg va fi organizat în prima sâmbătă a fiecărei luni. Luna aceasta însă, din cauza unor probleme de organizare, târgul de adopții canine a fost organizat  cu două săptămâni mai târziu.

Persoanele care doresc să adopte un patruped trebuie însă să îndeplinească și niște condiții. Persoanele fizice pot adopta în următoarele condiții: -vârsta peste 18 ani; -dovada domiciliului unde va fi îngrijit câinele; -copie BI/CI; -dovada venit ( adeverinta salariat/ extras cont/talon de pensie). Adopția de către ONG-uri și alte persoane juridice se face în următoarele condiții: făcând dovada spațiului cazare – contract de închiriere sau contract de comodat a spațiului – act propietate -Copie CUI -Delegatie -Ștampilă.

Ogligațiile Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân în vederea adopției sunt următoarele: să sterilizeze și să deparaziteze intern câinele; să identifice câinele și să centralizeze datele proprietarului; să vaccineze antirabic câinele și să aducă la cunoștința proprietarului obligativitatea vaccinării anuale. Toate procedurile efectuate de Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân în vederea adoptiei  sunt gratuite : sterilizare, microcipare, deparazitare, vaccin antirabic, carnet de sănătate, introducere în RECS. Persoanele care nu au cum să facă dovada veniturilor nu pot adopta.

Adapostul de la Sărăcești are și o pagină de facebook (Serviciul Public de Gestionare a Cainilor Fara Stapan Slatina) pe care sunt postate zilnic informații despre câinii capturați, străzile de pe care aceștia au fost ridicați, dar și fotografii ale animalelor.