Opt sute de locuri de muncă, la cules de căpşuni în Spania

0
1293

Oltenii care îşi caută un loc de muncă în străinătate pot participa la o selecţie pentru domeniul agricol (cules de căpşuni) din Spania, anunţă reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt. Sunt oferite 800  de locuri de muncă persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani. Durata contractului este de aproximativ trei luni, data estimată de începere a lucrului fiind 15 februarie 2018.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt prin Serviciul de ocupare EURES România oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania (dintre care 400 locuri pentru cupluri şi 400 locuri pentru femei), pentru munca sezonieră în agricultură (sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, cu vârsta cuprinsă între 18–50 ani), pentru recoltarea căpşunilor, campania 2018 (nu se solicită experiență).

Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate pe zi/40,15 ore pe săptămână împărţite în şase zile, ziua 7 este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii, până la finalul zilei beneficiind de o pauză de o jumătate de oră. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi (plata utilităților). Plata transportului către Spania este suportată de către angajator, urmând să fie recuperată din salariul lucrătorului, iar plata transportului pentru întoarcere, dacă se respectă contractul, este suportată de către angajator. Transportul pentru întoarcere va fi suportat de către lucrător, dacă acesta decide să rezilieze contractul. Perioada de probă este de 15 zile, contractul putând fi reziliat atât de angajator, cât și de lucrător. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt din Slatina, strada Prelungirea Crişan, numărul 2, telefon 0249/411002. Data limită de înscriere este 5 decembrie 2017. Data şi locaţia bursei vor fi comunicate ulterior.

Ilie Bîzoi