Amenzi uriașe aplicate de polițiștii locali

0
402

Efective din cadrul Serviciului Public Direcţia Poliţia Locală Slatina au desfăşurat o nouă serie de activităţi ce au avut ca obiectiv principal asigurarea ordinii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie și a comerţului stradal neautorizat.

În doar o săptămână au fost aplicate amenzi uriașe pentru neregulile constatate. „Polițiștii locali au aplicat în perioada cuprinsă între 13.11.2017 – 19.11.2017 un număr total de  89  sancțiuni contravenționale din care cele mai multe au vizat abateri de la O.U.G. nr.195/2002, respectiv:  76 sancțiuni contravenționale, astfel: 59 sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare, 10 sancțiuni contravenționale pentru acces interzis, 3 sancțiuni aplicate pietonilor și bicicliștilor care s-au angajat în traversarea prin  loc nepermis, 4 sancțiuni aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina, pentru lipsa autorizației speciale de transport” a declarat Adrian Pop, Director executiv Poliția Locală Slatina.

Totodată,  au fost aplicate și 2 sancțiuni contravenționale pentru consum de alcool în locuri publice și 11 sancțiuni pentru fapte ce constituie contravenții, respectiv: 5 sancțiuni contravenționale pentru exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente; 3 sancțiuni aplicate pentru expunerea, vînzarea și prestarea serviciilor în zona căilor de acces si pe spații verzi, iar 3 sancțiuni contravenționale, au fost aplicate pentru depozitarea și stocarea de mobilier uzat în holurile si căile de acces ale blocurilor de locuințe.

Acțiunile politiștilor locali vor continua și în această săptămână. La nivelul instituției a fost demarată o acțiune pe linia disciplinei în construcții, care are ca principal scop, informarea cetățenilor cu privire la acoperișurile tip șarpantă, construite fără a deține autorizație de construire sau nu sunt respectate în totalitate prevederile autorizațiilor de construire. „ Informăm cetățenii deținători de astfel de construcții, că le revin următoarele obligații: respectarea detaliilor de ancorare a șarpantei de structura blocului, respectarea detaliilor de îmbinare a elementelor șarpantei , colectarea apelor din precipitații prin montarea de jgheaburi și burlane, montarea de parazăpezi, dar și asigurarea urmăririi comportării în timp a construcțiilor și efectuarea lucrărilor de întreținere și reparații”, a mai spus Adrian Pop.

În această săptămână, efectivele din cadrul Direcției Poliția Locală Slatina, vor acționa cu precădere, pe străzile Libertății, Ecaterina Teodoroiu și Arcului din municipiul Slatina, având ca  obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă marcajele și indicatoarele rutiere în ceea ce privește, oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor precum și a pietonilor care traversează prin locuri nepermise. Potrivit polițiștilor, pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare și să traverseze numai prin locurile marcate și semnalizate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto și aceștia au oprit vehiculele.