Abator din Olt, scos la licitație de Fiscul oltean

0
1171

Pentru a recupera datoriile pe care firma deținută de Nicolae Ciobanu le are de achitat către bugetul de stat, Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Olt scoate la licitatie,  un abator,  o anexă și un teren din localitatea Găneasa, bunuri evaluate la 340.800 de lei.  Bunurile potrivit anunțului publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) aparțin SC Carnprod Agricola Alex SRL, cu sediul în localitatea Găneasa. Licitația va avea loc în Slatina, strada Arcului numărul 1, în data de 29 noiembrie 2017.

Clădirea-abator carmangerie, în suprafață de 421,33 metri pătrați, din Găneasa, de exemplu, a fost scoasă la licitație pentru suma de 142.200 lei, exclusiv TVA. Pentru construcția anexa C1-grajd, în suprafață construită de 864 de metri pătrați, Finanțele oltene cer 15.100 lei, exclusiv TVA, în timp ce pentru terenul în suprafață de 5000 de metri pătrați, prețul de pornire a licitației (preț reevaluare) este de 183.500 de lei, exclusiv TVA. De menţionat că datoriile pe care Fiscul încearcă să le recupereze de la Carnprod Agricola se ridică la aproape trei miliarde de lei vechi. Contactat telefonic, Nicolae Ciobanu, patronul SC Carnprod Agricola Alex Găneasa, susține că de fapt bunurile scoase la licitație de Fisc aparţin altei societăți, deţinute de acesta, şi nu Carnprod.

Ei au scos la licitaţie aceste bunuri, dar nu aparţin societăţii la care ei fac referire.  Mijloacele sunt de la altă societate, care nu aparţin Carnprod Agricola. Şi nu ştiu cum au făcut ei evaluarea aceasta. E prima licitaţie. Bunurile nu aparţin Carnprodului. Bunurile sunt ale mele, dar nu aparţin de Carnprod. Iar ca debit nu ştiu ce au găsit ei pe balanţă că firma este băgată în insolvenţă. Debitele sunt undeva la 200.000 – 300.000 de lei, sumă ce reprezintă taxe, impozite şi nişte TVA, neplătite”, a declarat Ciobanu.

Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare sau, în cazul vânzării prin licitație, până în ziua precedentă termenului de vânzare: oferte de cumpărare, în cazul vânzării la licitație, dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei; împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant; pentru persoanele juridice de naţionalitate română, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului; pentru persoane juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; pentru persoanele fizice străine, copie de pe actul de identitate; dovada emisă de creditorii fiscali că nu au obligații fiscale restante, urmând să se prezinte la data stabilită pentru vânzare și la locul fixat în acest scop. Data limită pentru depunerea ofertelor este 28 noiembrie 2017.

Ilie Bîzoi