Decizie revoltătoare luată de magistrații olteni în cazul crimei din Piatra Olt!

0
754

Și-a ucis cu sânge rece propriul consătean, dar va fi judecat în libertate. Aceasta a fost decizia instanței de judecată într-un caz care a revoltat întreg județul.

Eroare sau o neglijență din partea Tribunalulul Olt? Reținut pentru 24 de ore după ce a ucis cu sălbăticie un consătean, Marin Ionescu, un bărbat în vârstă de 77 de ani din localitatea Piatra-Olt va putea merge liniștit acasă, decizia fiind luată de magistrații Tribunalului Olt, care au respins cererea de arestare preventivă. Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului IONESCU MARIN, ca nefondată. În baza art. 227 alin. 1 teza a II-a C.p.p. Dispune punerea în libertate a inculpatului Ionescu Marin de sub puterea ordonanţei de reţinere nr.502/P/2017 din data de 18.11.2017, la expirarea măsurii preventive a reţinerii, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art.227 alin.2 C.p.p. rap. la art.202 alin.4 lit.d C.p.p., Dispune luarea faţă de inculpatul Ionescu Marin a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19 noiembrie 2017 până la data de 18 decembrie 2017, inclusiv”, se arată în soluţia dată de Tribunalul Olt.

Decizia instanței nu este însă una definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Chiar și asa, șansele ca Marin Ionescu să se mai întoarcă după gratii sunt minime potrivit locuitorilor orașului Piatra Olt care sunt acum revoltați. „Ce siguranță mai avem? Nici măcar justiția nu mai este de partea noastră. Omul acela a murit nevinovat, iar acest bărbat este lăsat în libertare, trăiește în continuare printre noi. Este strigător la cer…!”, spune un vecin al bărbatului.

Crima a avut loc vineri, în curtea lui Marin Ionescu, care şi-a lovit cu sălbăticie consăteanul. Aceasta și-a mărturist imediat fapta și a anunțat autoritățile cărora le-a spus că a recurs la un astfel de gest crezând că bărbatul este o persoană străină care a pătruns în curtea sa. Loviturile i-au fost fatale victimei, care a decedat pe loc. Echipajul de pe ambulanţă care a ajuns imediat la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, fiind constatat decesul.