Mai multe drumuri din comuna Cungrea vor fi asfaltate

0
934

Lucrurile încep să se miște în comuna Cungrea. Mai multe drumuri din localitate vor căpăta o nouă înfățișare, iar cei din administrația publică locală s-au gândit se pare, să facă și eforturi pentru a realiza cât mai multe proiecte, menite să îmbunătățească traiul locuitorilor acestei comune .

Primarul comunei Cungrea, Liviu Voiculescu cerea primului-ministru al României, încă din data de 21 martie 2016, să analizeze situația dezastruoasă în care se afla drumul județean 703 C, pe tronsonul Oteștii de Jos- Spătaru, întrucât acesta punea  la acea dată într-un real pericol viața celor care îl tranzitau, o porțiune fiind surpată din cauza alunecărilor de teren. Liviu Voiculescu atregea atenția asupra faptului că în lipsa unor lucrări urgente de consolidare, acest drum risca să devină unul impracticabil, făcât imposibilă legătura dintre satele Oteștii de Sus și Spătaru.

„Stigătul” edilului după ajutor a fost auzit, iar lucrările pentru asfaltarea acestui drum au început deja. „Am început lucrările de asfaltare a drumurilor care străbat satele Urluiasca Mică, Spătaru și Miești. Demersurile începute de mine încă de pe vremea când nu eram primarul comunei Cungrea și continuate după preluarea mandatului au primit un răspuns, iar realizarea acestei investiții istorice, în valoare de aproximativ 260 miliarde lei vechi, va duce la dezvoltarea acestor sate pitorești ale comunei noastre” a declarat edilul comunei Cungrea, Liviu Voiculescu.

Acesta nu este singurul proiect pe care edilul vrea să îl implementeze în comună. Pe 12 octombrie 2017, în comuna Cungrea, județul Olt, a avut loc recepția primei rețele de canalizare publică din comună, investiția având o valoare de 3.900.000 lei și fiind susținută din surse financiare ale Agenției Fondului de Mediu. Recent a fost eliberat și Certificatul de urbanism pentru construirea unui pod in satul Spătaru , zona Parc 6 Petrom și vor începe și lucrările de asfaltarea a drumului care străbate acest sat.