Amplă campanie derulată de ITM Olt

0
454

Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”. Aceasta este tema unei ample campanii desfășurate în ultimele luni de către inspectorii Inspectoratul teritorial de Muncă  (ITM) Olt. Acțiunile care s-au înscris în cadrul Campaniei Europene pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2017 au pus accent pe îmbunătăţirea securităţii şi a condiţiilor de muncă specifice diferitelor locuri de muncă.

În Europa, forţa de muncă este îmbătrânită, iar conform statisticilor europene, vârsta de pensionare creşte. Există studii de caz, lucrări la nivel european, care consideră îmbunătăţirea condiţiilor la locul de muncă ca fiind foarte eficientă pentru productivitatea muncii. Pentru a găsi soluții la această problemă la Centrul Regional Târgu Jiu, în cadrul „Săptămânii europene pentru sănătate şi securitate în muncă”, a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanți ai Inspectoratelor teritoriale de muncă din întreaga țară în frunte cu inspectorul șef Dantes Nicolae Bratu, șeful Inspecției Muncii pe țară.

Cu acest prilej au fost prezentate și două lucrări realizate de inspectorul șef Cristian Ungureanu, șeful ITM Olt, inspectorul șef adjunct Relații de Muncă, Ginel Petre, inspectorul șef adjunct Securitate și Sănătate în Muncă, Florin Fumureanu și inspectorul Ionela Popescu din cadrul ITM Olt, dar și de Gabriel Spaloghe – responsabil Sănătate Securitate în Muncă și Mediu din cadrul SC Bekaert Slatina SRL, care au abordat tema „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”. Tot în acest context în data de 27 octombrie 2017 la sediul ITM Olt au fost prezentate lucrătorilor cu atribuții de securitate și sănătate în muncă ai angajatorilor reprezentativi din județul nostru, precum și reprezentanților serviciilor externe de prevenire și protecție, lucrările prezentate la simpozionul regional de la Târgu Jiu și s-au transmis materialele de instruire şi informare elaborate de Inspecţia Muncii Bucureşti. În urma acestei campanii un număr de 10 unităţi din județ si-au completat evaluarea riscurilor din perspectiva diversităţii vârstei, urmând ca și ceilalți să reevalueze riscurile sub acest context.

Ilie Bîzoi