Nereguli grave descoperite de politiștii olteni în trafic

0
554

Peste 130 de sancțiuni contravenționale și 10 permise de conducere au fost reținute de polițiștii olteni, în urma unei acțiuni ce a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri olteni au acționat, în cadrul unei acțiuni la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive. „În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale și au reținut 10 permise de conducere, 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului și 6 pentru alte abateri la regimul rutier.Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice. În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au efectuat peste 300 de testări etiloscopice”, potrivit reprezentanților IPJ Olt.

Polițiștii au acționat atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pe raza județului Olt. Un bărbat din comuna Poboru este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanțe, după ce a fost prins de politiști în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru săvârşirea infracţiunii de de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanțe este cercetat și un bărbat din comuna Valea Mare, care a fost depistat de polițiști conducând un autoturism deși avea o concentrație 0,92 mg./l. alcool pur în aerul expirat. În plus, bărbatul a pierdut controlul direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă, din incident rezultând și pagube materiale.