Fermierii olteni se pregătesc să scoată o nouă cultură de tomate

0
278

Dintre cei 2.400 de fermieri olteni înscriși în programul de cultivare a tomatelor în spaţii protejate, sunt pregătiţi să scoată pe piaţă o nouă producție de roşii peste 100 de fermieri.  

În judeţul Olt s-au înscris în programul de cultivare a tomatelor în spaţii protejate 2447 de fermieri, 1.427 dintre aceştia reuşind să cultive şi să recolteze tomatele în luna mai, în primul ciclu de producţie, iar aproximativ 1.000, în perioada 23 octombrie-20 decembrie.

„Circa 1.000 de fermieri din judeţul Olt, înscrişi în program, vor ieşi cu tomate în perioada 23 octombrie- 20 decembrie. Suntem la a doua verificare în teren şi pot să spun că, din sudul judeţului şi până în zona de nord, în total, peste 100 de fermieri care cultivă tomate în spaţii protejate sunt pregătiţi să iasă cu roşii pe piaţă, de săptămâna viitoare. Probabil că vor merge în pieţe pe care le cunosc, la Cluj, Braşov, Deva, Sibiu. Producătorii din programul pentru tomate pot fi identificaţi în pieţe”, a spus Emil Marinescu, directorul DADR Olt.
În prima parte a programului pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate, fermierii din judeţul Olt au reuşit să obţină fonduri totale de peste 4,4 milioane de euro.