O nouă minune a răsărit la Caracal

0
616

Un stâlp pune probleme constructorilor și șoferilor din municipiul Caracal. Este vorba despre un stâlp lăsat de constructori pe şosea, chiar într-un sens giratoriu.

La ieşirea din Caracal spre Alexandria, pe DN6, un sens giratoriu a devenit noua atracție pentru cei care tranzitează această zonă. Noua construcţie a fost ridicată la doar câteva palme de un stâlp de electricitate pe care muncitorii n-au îndrăznit să-l „deranjeze”. Aşa că şoferii trebuie să ocolească stâlpul pentru a intra în giratoriu.

Reprezentanţii CNAIR își recunosc vina și spun că giratoriul nu era prevăzut în proiectul iniţial şi deci, stâlpul nu încurca pe nimeni. Aşa că solicitarea de mutare a utilităţilor a fost făcută abia la începerea lucrărilor, iar firma de electricitate, proprietara stâlpului, nu s-a grăbit deloc să-l mute.

„Mai exact, a apărut giratoriul în jurul stâlpului pentru că stâlpul era deja acolo. Noi, în momentul în care am început construcţia acestui giratoriu, al variantei ocolitoare a Caracalului, am făcut toate demersurile pentru ca aceşti stâlpi să fie mutaţi. Iată că nu au fost, stâlpul nu a fost mutat în termen, iar la ora actuală practic s-au încheiat lucrările şi stâlpul a rămas tot acolo”, spun reprezentanții CNAIR.

Primăria municipiului Caracal spune că lucrările la construcția drumului nu au fost încă finalizate și că a fost emisă deja autorizația pentru relocarea acestei rețele de tensiune. „Acești stâlpi de tensiune, deveniți celebri după câte fotografii li s-au făcut, se află în mijlocul șoselei între Craiova și Caracal, însă nu este o variantă tehnică acceptată. Este o etapă intermediară și normală în derularea unei lucrări, construcția drumului necesitând mai mult timp decât relocarea rețelei de tensiune în sine. Etapa aceasta de extragere a stâlpilor de medie și înaltă  tensiune a întarziat din cauza lipsei avizelor și acordurilor pentru relocarea rețelei. Primăria Municipiului Caracal a emis săptămâna trecută autorizatia de construcție pentru relocarea acestor rețele. Întârzierea a fost cauzată de dificultatea expropierilor suplimentare de teren, necesare mutări, practic, a acestor stâlpi.Tot săptămâna trecută s-a semnat și ultimul acord notarial privind acceptul de expropiere. Acest demers a fost unul destul de dificil, deoarece în zonele de relocare se aflau terenuri private dar și Stațiunea de Cercetare Agricolă”, au spus reprezentanții primăriei referitor la acest subiect.

La centura de ocolire a Caracalului se lucrează din anul 2010. Termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori. Ultimul este decembrie 2017. Drumul are o lungime de 10 km, iar costurile de amenjare se ridică la aproape 67 milioane lei, fără TVA. Peste 45 de milioane de lei au venit de la Uniunea Europeană.