Accident rutier cu victime multiple la ieșire din Balș

0
6485

Un alt accident rutier grav a avut loc sâmbătă, în jurul orei 17:00,  pe DN 65, la ieșire din Balș, spre Pădurea Saru. Două autoturisme în care se aflau nouă persoane s-au lovit violent.

Potrivit primelor informații, în urma accidentului două victime au rămas încarcerate, iar din păcate, două persoane au decedat. Și celelalte persoane au avut nevoie  de îngrijiri medicale.

„În accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau nouă persoane. La fața locului au intervenit o autospecială cu accesorii pentru descarcerare, o autospecială pentru victime multiple, un echipaj de prim ajutor Smurd și alte cinci echipaje medicale SAJ.  A fost solicitat și ajutorul unui elicopter Smurd. În urma accidentului două persoane au decedat, iar o altă persoană rănită mai grav, descarcerată de către ehipajele de intervenție, a fost transportată la UPU Craiova de către elicoperul Smurd. Alte două persoane au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la UPU Slatina, iar alte patru victime au refuzat transportul la spital deoarece nu prezentau urme de traumă“, a declarat plutonierul major Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt ISU Olt.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții IPJ Olt, șoferul vinovat de producerea accidentului rutier consumase băuturi alcoolice.

 

„Șoferul autoturismului de șapte locuri în care se aflau șapte persoane nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Din accident au rezultat două persoane decedate și trei persoane rănite grav. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,08 miligrame pe litru în aerul expirat”, a declarat Alexandra Dicu, purtător de cuvânt IPJ Olt.