Ziua educației nu i-a scăpat pe elevii olteni de școală

0
259

Ziua de 5 octombrie  fost desemnată ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului, însă doar elevii şi preşcolarii din Bucureşti şi din judeţele Giurgiu şi Brăila nu vor face  cursuri joi.  Instituţiile şcolare din celelalte judeţe vor organiza activităţi extraşcolare.

Toate unităţile de învăţământ din țară vor sărbători ziua de 5 octombrie, Ziua Internaţională a Educaţiei, prin desfăşurarea unor activităţi extraşcolare.  În Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Brăila, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 octombrie a fost declarată nelucrătoare, astfel că nu se vor ţine cursuri.

În Olt, orele se țin după programul obișnuit, însă unii profesori și-au anunțat elevii că nu se fac cursuri, că nu predau și nu evaluează pentru a acorda note.

Data de 5 octombrie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului, urmând ca unităţile de învăţământ să stabilească felul în care va fi marcată această sărbătoare. Anul trecut, în 2016, o parte din şcoli şi-au anunţat elevii că pot rămâne acasă, în timp ce alte şcoli i-au chemat pentru a sărbători împreună. Aproape toate şcolile din Bucureşti au fost închise, în schimb elevii au mers la şcoală în Bistriţa, Baia Mare, Cluj, Braşov.