A început un nou an universitar la USAMV Slatina

0
686

Emoţii pentru studenţii filialei din Slatina a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, care au participat marți la deschiderea oficială a anului universitar 2017-2018.  

Festivitatea de deschidere a avut loc marți, 03 octombrie 2017, începând cu ora 12:30, în amfiteatrul  Facultăţii de Management- filiala Slatina. La deschiderea noului an universitar  au luat parte, alături de directorul facultății- Victor Tița,  decanul facultății de la București- Dinu Toma,  prefectul județului Olt – Silviu Neacșu, președintele Consiliului Județean Olt -Marius Oprescu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt -Virgil Delureanu, viceprimarul municipiului Slatina- Gigi Vîlceleanu, reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Județean Olt, invitați speciali ai Universității de la București, dar și directori ai instituțiilor și unităților de învățământ din județ, numeroase cadre didactice și studenți.

Ceremonia a început cu intonarea cântecului academic „Gaudeamus igitur”, iar cuvântul de deschidere a fost luat de Victor Tița, directorul Facultăţii de Management din Slatina, care i-a felicitat pe studenți şi totodată  i-a sfătuit să se pregătească intens în profesia aleasă. „Avem o tradiție aici la Facultatea de Management din Slatina. De 18 ani existăm în municipiul Slatina, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Suntem de fiecare dată sprijiniți de autoritățile locale și județene și este extraordinar să spunem că, tineri care au terminat la facultatea noastră au intrat în câmpul forței de muncă și fac parte din zona antreprenorială. Mesajul meu pentru boboci este să fie serioși, responsabili, pentru că de ei depinde foarte mult parcursul lor către succes. Le urez tuturor studenților succes în noul an universitar!”, a spus  directorul facultății din Slatina, la deschiderea unui nou an universitar.

Și Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a fost alături de studenții olteni la festivitatea de deschidere. „O astfel de facultate este foarte importantă pentru județul nostru deoarece nu toți tinerii din Olt își permit să meargă la facultăți în marile orașe. Filiala din Slatina a USAMV București  își deschide din nou porțile către tinerii din județul Olt venind cu o secție a universității aici în orașul nostru și are deja câțiva ani de tradiție. De la facultatea din Slatina au ieșit studenți foarte buni care s-au integrat în câmpul muncii. Le doresc tuturor mult succes în noul an univeristar!”, a declarat acesta în cadrul festivității.

18 ani de studiu la USAMV Slatina

Filiala din Slatina a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, s-a înfiinţat acum 18 ani, iar de-a lungul anilor, mii de studenţi au fost absolvenţi ai acestei unități de învăţământ. Aceştia sunt gata oricând să pună în practică ceea ce au învăţat pe parcursul a patru ani. În plus, anul acesta a fost suplimentat numărul de locuri la buget.

„USAMV București are două filiale, una la Slatina și alta la Călărași și sperăm să continuăm în aceeași formulă. Ne bucurăm de sprijinul autorităților locale și județene,  iar anul acesta am alocat la Slatina încă șapte locuri la buget, de la 28 câte erau până în prezent, s-a ajuns astfel la un număr de 35 de locuri. Totodată acordăm elevilor burse din fonduri de burse, dar și din fonduri proprii” a declarat prof. univ. dr. Dinu Toma, decanul facultății de la București, prezent la deschiderea noului an universitar la Slatina.

La filiala din Slatina a USAMV, studenții beneficiază în continuare de toate condițiile pentru a se dezvolta, nu doar din punct de vedere al pregătirii profesionale, cât și din cel al condițiilor în care învață pe parcursul anilor de studiu. Marți, în cadrul festivității de deschidere, cu toții au pășit în noul an universitar  cu emoție în suflet. Bobocii au făcut cunoştinţă cu locul în care vor petrece patru ani din viaţă,  iar studenții din ceilalţi ani s-au bucurat la revederea colegilor și profesorilor.