Val de scumpiri de la 1 octombrie. Cresc prețurile la gaze, curent și carburanţi

0
250

Veşti proaste pentru români la început de sezon rece. ANRE a stabilit majorări de preţuri nu doar pentru gaze, ci și la energie electrică. De la 1 octombrie curentul electric pentru populație se scumpește cu 5%, potrivit unui comunicat oficial al ANRE de marți seară.

Guvernul PSD-ALDE a „călcat pe bec”: de la 1 octombrie sunt certe scumpirile la energie, iar intrarea în vigoare a noii trepte de preț la supraaciza de la carburanți va atrage alte scumpiri în lanț.

Tarifele de tip componentă de piaţă concurenţială, care reprezintă 90% din factura consumatorilor casnici alimentaţi în regim reglementat, cresc cu 3 bani/KWh în medie, de la 1 octombrie 2017, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). În ședința din data de 26 septembrie 2017, Comitetul de reglementare al ANRE a avizat tarifele de tip Componenta de piață concurențială (CPC) aplicabile în trimestrul IV 2017 clienților finali casnici și noncasnici beneficiari ai serviciului universal.

Preţul energiei electrice pentru marea majoritate a celor opt milioane de gospodării din România va creşte, în medie, la nivel national cu 3 bani per kWh, după ce furnizorii ceruseră o creștere de 10 bani. Asta înseamnă că, de exemplu, pentru consumatorii din Bucureşti-Ilfov care nu au trecut pe piaţa concurenţială, asistăm la o creştere de circa 5%, dat fiind că, acum, preţul reglementat este de circa 58 de bani/kWh.

Sursa: realitatea.net