Dan Șova, mărturii cutremurătoare în fața instanței, după ce procurorii au cerut condamnarea sa la închisoare: ‘Una dintre cele mai dure lecții de viață’

0
571

 

Dan Şova a declarat marţi, la instanţa supremă, la ultimul termen în dosarul CET Govora, în care procurorii au cerut condamnarea sa la închisoare pentru trafic de influenţă, că acest dosar a fost pentru el una dintre cele mai dure lecţii de viaţă, că i-au fost distruse definitiv cariera şi viaţa, că trăieşte o consternare perpetuă şi că probabil va scrie o carte despre această perioadă, reluând afirmaţiile conform cărora nu a comis faptele de care este acuzat.

„Pentru mine acest dosar a fost una dintre cele mai dure lecţii de viaţă. Am văzut care este în România statutul unui om acuzat. Am trăit o excludere din societate din 2015”, a spus Şova în faţa instanţei, adăugând că, dacă ar fi comis fapta, „ar fi existat căi mult mai uşoare care se puteau rezolva cu procedura penală încă de la parchet „.

El a susţint că nu a ales procedura uşoară pentru că nu a comis fapta.

„Aceste acuzaţii nefondate mi-au distrus viaţa şi cariera definitiv pentru că suspiciunea care planează asupra mea e insurmontabilă în actuala societate. Trăiesc de doi ani de zile o consternare perpetuă cu privire la toată această desfăşurare de forţe. Nu sunt avocat de penal dar stiu să mă uit pe un dosar. Cum e posibil să mergi în instanţă cu un astfel de dosar? Cred că o să scriu o carte despre ce am trăit în aceşti ani. Toată nedreptatea, tot nejuridicul”, a adăugat Şova, potrivit News.ro.

Procurorii au cerut marţi condamnarea lui Dan Şova la închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul CET Govora, confiscarea sumei de 100.000 de euro şi menţinerea sechestrului asigurător; pronunţarea în acest dosar fiind amânată pentru 25 septembrie. Din complet a făcut parte şi judecătoarea Ana Maria Dascălu, a cărei retragere din dosarele lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, ca urmare a pensionării, a determinat reluarea judecării acestora.

Sursa: stiripesurse.ro