Comercianţi din incinta ştrandurilor şi piscinelor, amendaţi de Protecţia Consumatorilor

0
196

Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Olt au desfăşurat recent o acţiune tematică de verificare a agenţilor economici care prestează servicii în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, unităţilor de închiriere echipamente de agrement, în parcurile de distracţie şi debarcadere.

Acestea au avut ca scop verificarea respectării conformităţii, calităţii, condiţiilor de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate în chioşcurile şi unităţile de alimentaţie publică din  incinta zonelor de agrement.

În total, au fost verificaţi 15 operatori economici, la cinci dintre aceştia constatându-se abateri de la normele legale din domeniul protecţiei consumatorilor.

Potrivit şefului CJPC Olt, comisarul şef adjunct Angelica Filotie, deficienţele constatată se referă la neinformarea consumatorilor asupra factorilor alergeni pentru preparatele servite, neinformarea consumatorilor asupra gramajelor pentru toate produsele comercializate și neafișarea în mod vizibil a codului unic de înregistare la regsitrul comerțului, din care să rezulte obiectul de activitate pe care îl desfășoară. Pentru abaterile constatate s-au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei și trei avetismente

Ilie Bîzoi