Pompierii olteni, la ceas aniversar

0
180

Miercuri- 13 septembrie 2017, pe Platoul din fața Instituției Prefectului Județului  Olt au fost organizate manifestări prilejuite cu ocazia aniversării a 169 de ani de la eroica bătălie din Dealul Spirii.

Ziua de 13 Septembrie a fost sărbătorită dintotdeauna ca fiind Ziua Pompierilor din România. În municipiul Slatina, pe bulevardul A. I. Cuza, în zona Instituției Prefectului – județul Olt, a avut loc un ceremonial militar, la care au luat parte oficialitățile locale și județene.

Ceremonia a început cu intonarea Imnului Național al României și a continuat cu intonarea mesajelor transmise cu ocazia Zilei Pompierilor din România. „Sărbătorim astăzi un eveniment care ne aduce aminte de eroismul pompierilor dovedit în 13 septembrie 1848. Atunci, pompierii români apărau cetățenii cu arma în mână, astăzi ne apără în situații de urgență cu tehnica specifică vremurilor de pace. Acum, ca și atunci, misiunile pompierilor au același scop – salvarea de vieți omenești.Tradiția dumneavoastră instituțională și misiunea nobilă pe care o aveți vă obligă să fiți mereu pregătiți să răspundeți provocărilor din ce în ce mai diverse ale lumii în care trăim. Știu că vă pregătiți la nivelul cel mai înalt, știu că nu vă feriți să vă asumați riscuri și, tocmai de aceea, românii vă respectă și vă iubesc. Vă apreciez sincer și cunosc sacrificiile pe care le faceți, chiar dacă, militari fiind, restricțiile profesionale vă impun o rigurozitate crescută față de celelalte structuri ale ministerului. Vă asigur că vocea dumneavoastră este auzită și problemele dumneavoastră sunt cunoscute de mine și de echipa de la Ministerul Afacerilor Interne. De aceea, importanța structurii dumneavoastră este tratată așa cum se cuvine de către Guvern și acest lucru s-a văzut prin alocarea unei sume importante de bani pentru achiziția de echipamente și mijloace moderne de intervenție. Și eu și Guvernul din care fac parte am înțeles că investiția în pompieri este, înainte de toate, o investiție în siguranța cetățenilor. În încheiere, vreau să vă asigur că am încredere în dumneavoastră și mă bazez pe experiența și devotamentul pe care le dovediți în fiecare misiune. Vă mărturisesc cu sinceritate că eu mă simt în siguranță pentru că existați, mândră pentru că sunteți parte a acestui minister și onorată pentru că am ocazia să lucrez cu dumneavoastră. Sănătate și succes în misiunile viitoare! La mulți ani pompierilor români! “ , a fost mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Pompierilor Români

Evenimentul  s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor ISU Olt. După încheierea defilării, în parcarea Instituției Prefectului, a fost desfășurat și un exercițiu demonstrativ.

În aceeași zonă, au fost organizate pentru cetățeni o serie de ateliere de lucru și de prezentări a echipamentelor din dotare.

Totodată, au fost înaintați în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim în grad, doi ofițeri și șapte subofițeri, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu. În cadrul festivității a avut loc și premierea serviciilor voluntare pentru situații de urgență din județul Olt, care s-au clasat, în acest an, pe primele trei locuri la etapa județeană a concursurilor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

Tot miercuri, 13 septembrie, în municipiul București, la Monumentul Eroilor Pompieri, din Calea 13 Septembrie, a avut loc un ceremonial militar în cadrul căruia, Președintele României a înmânat Drapelele de Luptă pentru 11 Inspectorate pentru Situații de Urgență din tară. La festivitate au participat și Inspectorii Șefi ai tuturor Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din țară.