Toamna este momentul potrivit sa ne gandim si la noi insine! Afla cum!

0
254

Desi vacantele si concediile inca nu s-au incheiat, toamna a inceput sa isi astearna frunzele pe drum si sa scada temperaturile, amintindu-ne ca vara s-a incheiat, cel putin, calendaristic. Insa, ceea ce vedem in fiecare an este ca toamna aduce, dupa sine, si lucruri foarte bune pentru sanatatea noastra: fructe, legume, momentul sa ne impacam cu noi insine, sa fim mai rabdatori, mai muncitori, mai zambitori. Iata cateva dintre motivele pentru care toamna este momentul perfect sa te ocupi de tine si de sanatatea ta.

 

Fa-ti timp pentru tine si cei din jurul tau

In toamna, gospodinele au cele mai multe treburi de facut, de la cei care locuiesc la tara si au de cules fructele si legumele de sezon pentru a le pregati de iarna, pana la cele de la oras care fac piata si umplu borcanele cu tot ce e mai bun, asa ca un mic ajutor nu le-ar strica. Daca ai rude la tara, poti merge sa ajuti la culesul legumelor si fructelor. Ai fi surprinsa de faptul ca si o activitate usoara, cum ar fi greblatul, te poate ajuta sa arzi 50 de calorii, in doar 30 de minute! Si, bineinteles, vei profita de aerul curat din mediul rural si de cele mai sanatoase mancaruri pregatite natural.

In acest anotimp, este momentul potrivit pentru o sesiune de cumparaturi. Hainele mai groase si imbracamintea adecvata nu trebuie sa lipseasca din garderoba. Pentru cei carora nu le place sa mearga in magazine sau nu au timp, cumparaturile online de toamna sunt cea mai buna varianta. Incaltamintea devine cea mai importanta, mai ales ca apar ploile, asa ca intra online si gaseste ghete de barbati potrivite pentru toamna aceasta.

Pentru doamne si domnisoare, botinele sunt foarte la moda toamna, asa ca alege de aici modelul preferat, fara sa fie nevoie sa mai iesi din casa. Nu uita de puloverele tricotate, iar, daca esti pasionata de lucruri handmade, le poti face chiar tu, urmarind tutorialele de pe internet. Astfel de activitati sunt recreative si te vor face sa te simti mai bine.

Temperaturile mai scazute, perfecte pentru exercitii fizice in parc

Daca vara temperaturile ridicate nu ne permiteau nici sa iesim din casa in anumite intervale orare, toamna va fi cel mai bun aliat pentru a incepe exercitiile fizice in parc si pentru a incepe o dieta adecvata, cu fructe si legume bogate in vitamine. Salata si mancarurile gatite in casa, cu cat mai sanatoase posibil, vor face minuni.

Tine cont si de faptul ca toamna este anotimpul cand cei mai multi dintre noi suntem predispusi la raceli si gripa, asa ca imbracamintea adecvata si un regim de viata echilibrat (mese regulate, pline de vitamine si minerale, sport si meditatie) ne vor tine departe de astfel de probleme de sanatate si ne vor face sa ne simtim bine in corpul nostru, bucurandu-ne de tot ceea ce toamna are de oferit.