Primul sondaj după instalarea Guvernului Tudose

0
276

Câţi români ar vota acum PSD şi surpriza din topul miniştrilor.

PSD îşi păstrează procentele în intenţiile de vot ale românilor, la opt luni după alegeri şi după o serie de scandaluri care au zguduit partidul. O surpriză şi în topul ministrilor. Deşi contestată public pentru măsurile asumate, Lia Olguţa Vasilescu este ministrul despre care cei intervievaţi au cea mai bună părere.

Social-democraţii ar fi opţiunea de vot pentru 46% dintre români dacă duminica viitoare ar fi alegeri, potrivit unui sondaj Avangarde, casă de cercetare apropiată social-democraţilor.

PSD e urmat în clasament de PNL cu o cotă electorală de 25%, ALDE cu 7%, USR cu 6% şi UDMR cu 5%. Sub pragul electoral se află PMP cu 4%, intenţie de vot.

48% dintre respondenţi au declarat că au o părere bună despre actualul premier Mihai Tudose, şeful Guvernului fiind urmat, în echipa sa, de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, cu 47%, ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, cu 45%, şi ministrul dezvoltării, Sevil Shhaideh, cu  38%.

Preşedintele Klaus Iohannis rămâne în topul aprecierilor pozitive cu 54%, fiind însă depăşit de Raed Arafat despre care 82% dintre cei chestionaţi au spus că au o părere bună.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 11- 23 august 2017, pe un eşantion reprezentativ de 710 persoane de 18 ani şi peste, metoda de culegere a datelor, CATI (telefonic), şi are o eroare de 3,8%.