Câinii cu stăpân din Caracal, microcipaţi cu bani de la primărie

0
280

În vederea diminuării numărului de câini fără stăpân de pe raza municipiului Caracal, dar și a realizării planului de vaccinare antirabică şi identificare a câinilor cu stăpân prin microcipare derulat de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, consilierii din Caracal urmează să aprobe în sedinţa de  joi achiziţionarea unui număr de 3.500 de microcipuri pe care  le  vor pune gratuit la dispoziţia medicilor veterinari din Caracal. Microcipurile vor fi  folosite pentru identificarea câinilor cu stăpân în campania de vaccinare antirabică desfăşurată pe teritoriul municipiului  Caracal.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor locali, la şedinţă din data de 31 august, se arată că având în vedere procentul scăzut de vaccinare antirabică a câinilor la nivelul municipiului Caracal datorat dificultăţilor întâmpinate în ceea ce priveşte acţiunea de identificare acestora prin microcipare este necesară adoptarea unei hotărâri de consiliu pentru achiziţionarea de microcipuri pentru câinii cu stăpân din muncipiul Caracal.

În raportul de specialitate, la proiectul de hotărâre, se fac următoarele precizări: „Prin adresa numărul 25120/6.07.2017 Instituţia Prefectului aduce la cunoştinţă o copie a adresei Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt prin care se arată procentul scăzut de vaccinare antirabică a câinilor la nivelul judeţului în procent de 20%, datorat dificultăţilor întâmpinate în ceea ce priveşte acţiunea de autentificare a acestora prin microcipare, acţiune suportată de proprietar care condiţionează activitatea de imunizare antirabică a câinilor”, se arată în raport. Potrivit viceprimarului muncipiului Caracal, Octavian Stănescu valoarea unui microcip este cuprinsă între 4 şi 6,5 lei/bucată. La nivelul municipiului Caracal există aproximativ 4.500 de câini cu stăpân, iar vaccinarea antirabică s-a efectuat în procent de 5%.

Ilie Bîzoi