Un nou val de caniculă

0
212

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o serie de avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, valabile pe parcursul zilelor de 9 şi 10 august.

Potrivit meteorologilor, miercuri, 9 august, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de temperaturi caniculare în nouă judeţe din vestul, nord-vestul şi sud-vestul teritoriului. Astfel, valul de căldură se va extinde în jumătatea de vest a teritoriului, iar în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei şi al Olteniei, vremea va fi caniculară şi disconfortul termic în accentuare. Judeţele ce se vor afla sub atenţionare Cod galben sunt: Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade şi, izolat, în Câmpia de Vest, vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

De asemenea, conform ANM, pe durata zilei de joi, 10 august, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de căldură şi disconfort termic accentuat, în judeţele Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor. În judeţele avertizate, disconfortul termic va fi accentuat şi se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade. Tot pe 10 august, 13 judeţe din jumătate de vest a ţării se vor afla sub Cod galben de caniculă. În Maramureş, nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul şi estul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35 şi 37 de grade.