Fostul primar al Caracalului, închisoare cu executare

0
1676

Fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Olt, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul „Mafia de la FC Caracal”.

Pe lângă pedeapsa principală de trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Anghel a primit şi o pedeapsă complementară constând în interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de doi ani şi şase luni.

Pedepse cu executare au mai primit fostul director al Întreprinderii de Gospodărire Orăşenească (IGO) Caracal, Stelian Veselin (trei ani şi şase luni de închisoare), şi fostul trezorier al echipei FC Caracal, Victor Botezatu (doi ani de închisoare). Alţi doi inculpaţi – Petre Neacşu şi Artemiza Pisică – au primit pedepse cu suspendare, în timp ce Cristian Georgescu, fost comisar la Garda Financiară Olt, a fost achitat.

Dosarul, trimis în judecată de procurorii DIICOT Olt, în anul 2014, vizează nereguli găsite la fostul club de fotbal din Caracal, de pe vremea când primar al municipiului era Gheorghe Anghel, prejudiciul ridicându-se la 6,2 milione lei. Numai în anul  2011 s-au semnat contracte de sponsorizare în valoare totală de 1,3 milioane de lei. Gheorghe Anghel era chiar preşedinte al Comitetului Director de la FC Caracal, iar din această poziţie şi-a permis să nu ţină cont de datoriile pe care IGO le avea şi a dat avizul unor asemenea sponsorizări, în condiţiile în care societatea era împânzită de creditori. Informaţiile au fost confirmate şi de un control financiar al Curţii de Conturi. O altă gaură în bugetul local a fost generată de mai multe contracte prin care Primăria Caracal a dat în folosinţă gratuită unei firme, SC Progres Club SRL, mai multe active deţinute de municipalitate pe strada Aleea Bibian din Parcul „Constantin Poroineanu”, respectiv Hotelul Sport 48, cu restaurant şi terasă.

Sentinţa nu este un definitivă, inculpaţii având dreptul să o atace cu apel la Curtea de Apel Craiova.