Un tânăr din Olt a raportat un transport ILEGAL de lemne

0
942

Spiritul civic și dragostea pentru păduri îi puteau aduce o amendă unui tânăr din Olt, care a sunat la 112, după ce a văzut câteva camioane pline cu lemne care nu aveau aviz de transport.

Supărați că i-a deranjat, polițiștii i-au sugerat că-l pot sancționa cu 1500 de lei. Și i-au dat asigurări că transportul respectiv este perfect legal, însă imediat Ministerul Apelor și Pădurilor i-a contrazis.

Potrivit estimărilor făcute de activiștii de mediu, din pădurile României dispar anual 8,8 milioane de metri cubi de lemn. Tânărul din județul Olt are instalată pe telefonul mobil aplicația Inspectorul Pădurii, prin intermediul căreia a depistat în trafic un posibil transport ilegal de lemne. Imediat a sunat la 112, imde a avut surpriza să fie luat la rost.

„Vă recomand pe viitor dacă nu sunteți sigur că transportul este ilegal să nu mai apelați. (…) acele aplicații nu sunt legale și nu sunt corecte sau nu sunt actualizate în timp real cu baza de date. În baza legii ați putea fi amendat cu 1.500 de lei dacă mai sunați”.

Discutia nu l-a dezarmat pe tânăr, care s-a adresat Ministerului Padurilor. Răspunsul a fost cel așteptat: „Din verificările efectuate în baza de date SUMAL, rezultă că cele patru mijloace de transport enumerate de dumneavoastră și pentru datele și orele respective nu au fost înregistrate avize de însoțire a materialului lemnos”.

Așadar, dragi iubitori ai mediului, nu lăsați poliția să vă strice entuziasmul și spiritul civic!