Locuința unui bătrân a sărit în aer

0
166

O casă a fost destul de serios avariată în miercuri dimineață în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze. Este vorba despre locuința unui bărbat de 72 de ani din localitatea Sptâncenata care a ajuns la spital cu arsuri pe mâini și față după ce butelia de la aragaz a sărit în aer.

Martori la eveniment au fost niște vecini care au alertat serviciul de urgență 112. La fața locului au ajuns pompierii din cadrul Gărzii Stoeneşti şi un echipaj SMURD, care a acordat primul ajutor victimei. „La faţa locului au intervenit şapte pompieri cu o autospecială de stingere cu apă ş spumă şi un echipaj SMURD. În urma deflagraţiei, proprietarul acsei, în vârstă de 72 de ani, a suferit arsuri de gradul I şi II la faţă şi la membrele superioare. În urma exploziei a fost afectată o bucătărie. Cauza exploziei este o butelie uitată deschisă de proprietar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Proprietarul casei a fost găsit conştient dar pentru că era rănit echipajul SMURD a decis ca acesta să fie transportat la Centrul de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Caracal. În acest caz a fost deschisă o anchetă. Din primele cercetări se pare că de vină este chiar proprietarul care a uitat butelia deschisă.