Mai marii județului evaluează pagubele provocate de grindină

0
192

O comisie de specialiști de la cele două primării de județ unde au avut loc la sfârșitul săptămâni fenomen meteorologice contorizează acum pagubele. Culturile agricole din localităţile Radomireşti şi Sprâncenata au fost afectate pe o suprafaţă de aproape 900 de hectare de căderile de grindină au anunţat cei de la județ.

Acestea au precizat că au fost afectate culturi de grâu, porumb, floarea soarelui, mazăre, rapiţă şi orez din cele două localităţi. „În urma rapoartelor operative trimise de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă de pe raza judeţului Olt, se înregistrează probleme cauzate de căderile de grindină din week-end în localităţile Sprâncenata şi Radomireşti. Sunt afectate în total circa 900 de hectare culturi agricole. Sunt culturi de porumb, floarea soarelui, grâu, orez, rapiţă, mazăre”, au precizat cei de la ISU Olt. Potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Emil Marinescu, culturile agricole din Sprâncenata şi Radomireşti au fost afectate de grindină în diferite proporţii.

Până la efectuarea unei expertize legale cei care au suferit aceste pagube nu le rămâne decât să se roage la Divinitate să nu se mai întâmple încă un eveniment asemănător.