ITM, controale la procesatorii de carne, peşte şi produse lactate

0
246

Nu mai puţin de 25 de agenţi economici din judeţul Olt care desfăşoară activităţi în domeniile prelucrării și conservării cărnii, prelucrării și conservării peștelui, crustaceelor și moluștelor, fabricării produselor lactate și a brânzeturilor, precum și în domeniul comercializării acestora au fost verificaţi în ultimele zile de către inspectorii de muncă. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unei campanii naţionale dispuse de Inspecţia Muncii şi a avut drept scop identificarea cazurilor de muncă nedeclarată. În urma verificărilor s-au constatat 16 deficienţe pentru care s-au dispus tot atâtea măsuri de remediere a neconformităţilor. Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, inspector şef Cristian Ungureanu, nu au fost identificate persoane care desfășurau activitate fară a avea încheiate contracte individuale de muncă. Inspectorii de muncă au aplicat o singura sancțiune, constând în avertisment, unui agent economic pentru nerespectarea dispozițiilor legale cu privire la acordarea repausului săptămânal. Printre deficienţele constatate de inspectorii de muncă se numără: nestabilirea repartizării programului de lucru pentru salariații cu timp parțial; neiniţierea negocierii pentru încheierea contractului colectiv de muncă; neevidenţierea orelor de muncă prestate de către salariați; nerespectarea repausului săptămânal de 48 ore; nestabilirea şi neacordarea sporului pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal.

Ilie Bîzoi