Opt candidați pentru alegerile parțiale din Olt

Anul acesta pe 11 iunie, în judeţul Olt vom avea alegeri parțiale în două localități din Olt, mai exact la Osica de Sus și Sprâncenata. Aceste alegeri au loc după ce anul trecut, pe 4 august, prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a emis ordine de încetare a mandatelor înainte de termen pentru primarii comunelor menţionate, Cezar Filip şi respectiv Marin Mihăeşteanu. Cei doi erau primari aleși în urma scrutinului din 4 iunie -2016.

0
287

Ordinul de încetare a mandatului primarului din Osica de Sus a fost emis ca urmare a faptului că edilul, aflat la primul mandat, a fost condamnat în decembrie 2013, de Judecătoria Caracal, la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind inculpat pentru fals material în înscrisuri oficiale. Edilul, pe atunci agent agricol în cadrul primăriei Osica de Sus, a întocmit în cursul anului 2012 câteva zeci de acte false, respectiv certificate de sarcini şi certificate fiscale, dar şi câteva chitanţe. În dosarul respectiv prejudiciul a fost recuperat şi sentinţa Judecătoriei Caracal nu a fost contestată astfel că hotărârea a rămas definitivă. În 2013, ANI a emis un raport prin care constata că Marin Mihăeşteanu, atunci viceprimar al comunei Sprâncenata, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2011-2012, fiind şi viceprimar şi administrator al unei societăţi comerciale. Mihăeşteanu nu a contestat raportul ANI. Interdicţia de a ocupa o funcţie publică a expirat pentru Mihăeşteanu la câteva zile după ce a fost instalat în funcţie, însă era în vigoare la momentul la care a depus jurământul de investire.

Acum după ce toată această aventură a luat sfârșit în cele două comune vor avea loc alegeri și așa cum era nomal în cursa acestora s-au înscris și canidații. De această dată avem pentru Osica de Sus cinci candidați în timp ce la Sprâncenata s-au înscris trei candidaţi. La Osica de Sus candidează şi actualul viceprimar, Gheorghe Manicea (PSD), care îndeplineşte şi atribuţiile funcţiei de primar, în timp ce la Sprâncenata, s-a înscris în competiţia electorală şi fostul primar, Marin Mihăeşteanu (PSD), căruia i-a încetat anul trecut mandatul la aproximativ două luni după instalarea în funcţie. Pentru fotoliul de primar al comunei Osica de Sus candidează: Gheorghe Manicea (PSD), Sabin Roşca (PNL), Remus Cernătoiu (ALDE), Marian Raicea (PMP) şi Alexandru Văduva (PRM).

La funcţia de primar al comunei Sprâncenata candidează: Marin Mihăeşteanu (PSD), Daniel Gigi Cătănoiu (PNL) şi Alexandru George Popescu (PMP).

Cei înscriși în această cursă sunt încrezători și susțin că se vor bate până în ultima zi pentru a-și convinge electoratul să-i voteze. În acest context este clar că se anunță o competiție acerbă pentru aceste două comune. Cei mai bine cotați în această luptă sunt evident cei de la PSD și PNL care au și cele mai mari șanse să câștige cele două primării. Cu toate aceste cei mai câștigați în urma alegrilor parțiale sunt locuitori celor două comune care la finalul numărări voturilor din urne vor avea în sfârșit un edil care să se ocupe de problemele cetățenilor dar și de bunul mers al localităților pe care le vor reprezenta.