Vești bune pentru slătineni: Chiriile ANL ar putea fi micșorate

Vești bune pentru persoanele care locuiesc în blocurile ANL. Senatul României a aprobat recent, în unanimitate, cu 100 de voturi „pentru”, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2017 pentru modificarea şi completarea art. 8 din Legea nr. 152/1998, privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, prin care se modifică metodologia de calcul a chiriei pentru locuinţele ANL, în sensul reducerii acesteia cu aproximativ 40%-45%.

0
187

Potrivit reprezentanților Primăriei Slatina, în prezent, slătinenii care locuiesc în blocurile ANL  plătesc sume 178 lei şi 450 lei, pe lună, după ce consilierii locali au aprobat în luna februarie a acestui an recalcularea chiriilor pentru aceste spaţii locative. Noile tarife au intrat în vigoare pentru contractele de închiriere a căror durată a expirat după data de 28 iulie 2015,  noua formulă de calcul adăugând şi suprafața locuinței şi valoarea de înlocuire pe metrul pătrat. În Slatina sunt 244 locuinţe ANL și există alte peste 700 de cereri în așteptare pentru aceste locuinţe. Potrivit celor din conducerea locală a Primăriei Slatina, doar o singură locuință a fost vândută.

Modificările pe această lege aprobate în Senat zilele trecute i-ar avantaja și pe slătineni, aceștia plătind de câteva luni sume de două mai mari decât la început acestui an. Modificările acestei legi  urmează să fie supuse votului din Camera Deputaţilor. Prin acest act normativ se ponderează chiriile şi cu un coeficient care ţine cont de anul de recepţie a blocului ANL, care variază între 0,85% pentru imobilele construite până la finalul anului 2004 şi urcă la 1% pentru cele ridicate începând cu 2016.