Cămătar prins în flagrant

0
429

Polițiștii de la IPJ Olt au reținut un bărbat care are domiciliul pe Corabia în timp ce primea de la două femei suma de 2.000 de euro drept dobândă la mai multe sume pe care acestea le ceruseră sub formă de împrumut.

Bărbatul a fost prezentat joi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru şantaj şi cămătărie, potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt. Reprezentanţii IPJ au informat că suspectul, în vârstă de 33 de ani, a fost prins în flagrant într-o acţiune organizată de poliţişti, cu sprijinul jandarmilor şi sub coordonarea unui procuror.

„Din cercetări a reieşit că, folosindu-se de ameninţări, bărbatul le-ar fi solicitat victimelor, în total, 4.500 de euro, bani care ar fi reprezentat dobânda aferentă unor sume pe care acesta le-ar fi împrumutat celor două femei”, se precizează în comunicatul celor de la ISU Olt.

Acesta nu este primul caz pe care polițiștii olteni încearcă să-l soluționeze. Tot în această săptămână au mai prins în flagrant un alt tânăr din Slatina care încerca să șantajeze o femeie cu niște filmări compromițătoare. Femeia ar fi trebuit în schimbul filmărilor să…achite către suspect suma de 2.000 lei. Și în acest dosar a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cum s-au produs aceste evenimente.