Festivalul de Folclor „Cântecele Dunării”, ajuns la cea de-a XVII-a ediţie

0
294

Organizat sub patronajul Consiliului Judeţean Olt, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Olt, şi Primăriei Ianca, festivalul „Cântecele Dunării” a ajuns la cea de-a XVII-a ediţie.

Această manifestare cu tradiţie va avea loc în comuna olteană Ianca, în perioada 10 – 11 iunie 2017. Competiţia este dedicată interpreţilor vocali de muzică populară din toată ţara, cu vârste cuprinse între 15 şi 28 de ani.

Probele din concurs, constau în interpretarea a doua piese de muzică populară la alegerea concurentului. În mod obligatoriu concurenţii vor interpreta melodii populare specifice zonei folclorice din care provin şi se vor prezenta în costume populare cât mai autentice. Piesele vor fi alese de către interpreţi, recomandarea organizatorilor fiind ca una să fie doină sau baladă. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”.

Înscrierile în concurs se pot face pâna la data de 8 iunie 2017 la directorul Căminului Cultural Ianca, Marian Şerban, la telefon 0769.709.292. Juriul alcatuit din specialişti ai genului, va atribui premii în bani si diplome.

Marele premiu acordat de CJCPCT Olt va fi în valoare de 1500 de lei, premiul I- 1200 lei, premiul II- 1000 lei şi premiul III- 800 lei. Consiliul Local Ianca va acorda un premiu special de 500 de lei, Premiul Tinereţii va fi de 400 de lei, Muzeul Judeţean Olt va acorda un premiu de 400 de lei, organizatorii acordând şi două menţiuni, în valoare de câte 300 de lei, iar Ansamblul Profesionist Doina Oltului va acorda un premiu de 1.000 de lei.

Ilie Bîzoi