A început acțiunea de deratizare la Slatina

0
215

Primăria Municipiului Slatina a început acţiunea de deratizare. În primă fază, au fost vizate parcurile din oraş, fiind demarate acțiuni de combatere a rozătoarelor, dar vor fi aplicate și tratamente fitosanitare pentru copaci și spații verzi.

Firma care se ocupă de serviciul de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în Slatina a demarat o nouă campanie de dezinsecţie a municipiului. „S-a finalizat acțiunea de combatere a rozătoarelor, urmând să fie aplicate începând cu jumătatea lunii mai și tratamente fitosanitare pentru copaci și spațiile verzi, acțiune care se va desfășura doar pe timpul nopții. Sunt vizați în această acțiune aproximativ 16.000 de copaci de pe raza municipiului . Începând de luna viitoare va fi demarată și acțiunea de dezinsecție. Tratamentele de dezinsecție împotriva țânțarilor sau căpușelor se vor realiza pe toată suprafața municipiului, inclusiv Pădurea Strehareți”, a declarat  Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.

Potrivit celor din conducerea locală toate aceste acțiuni de deratizare sunt realizate în conformitate cu prevederile legale, iar substanțele folosite nu sunt dăunătoare oamenilor sau animalelor. Tratamentele sunt efectuate de o firmă specializată din Ploiești, care are contract cu Primăria Slatina pentru aceste servicii. Este vorba despre Coral Impex care asigură aceste servicii încă din 2007 prin contract, iar în 2010 a concesionat pentru o perioadă de 20 de ani acest serviciu de la Primăria Slatina.

Mădălina Stîlpeanu