AGENȚI ECONOMICI DIN SLATINA ȘI CARACAL, SANCȚIONAȚI DE INSPECTORII SANITARI VETERINARI

0
434

Igienă necorespunzătoare, nerespectarea programului de autocontrol, etichetare necorespunzătoare, unități neînregistrate sanitar veterinar sau starea de sănătate a personalului neverificată sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de către inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, în urma controalelor desfășurate recent la mai mulți agenți economici din județ.

Specialiştii DSVSA Olt au efectuat în luna mai nu mai puțin de 203 controale în domeniul igienei alimentare. Acestea au vizat modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peşte, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final.

În urma acestor acțiuni au fost constate o serie de nereguli care au fost sancționate de inspectorii sanitari veterinari.

Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare, astfel că au fost aplicate 14 (patrusprezece) avertismente conform O.G. 2/2001 (la magazine alimentare, un bar, centre de prelucrare lapte integrate în cadrul exploatațiilor nonprofesionale) și 6 (șase) sancțiuni contravenționale conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 35.600 lei (la magazine alimentare, o unitate de ambalare, o braserie, rulotă fast food) din Slatina și Caracal. S-a reținut oficial cantitatea de 17,4 kg carne de porc (spată de porc și carne tocată cu modificări organoleptice), care a fost dirijată către unitate de neutralizare autorizată sanitar veterinar se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.