Drumul Expres Craiova – Pitești: „Lucrări în ritm de melc pe tronsonul 1, între Craiova si Balș”

0
701

Potrivit Asociației Pro Infrastructura, lucrările la primii 17 km din Drumul Expres Craiova – Pitești, între Craiova și Balș, se derulează „în ritm de melc”. Constructorul de pe acest tronson este compania italiană Tirrena Scavi companie care în trecut a reușit să finalizeze unele proiecte chiar și înainte de termen, „dar pe acest șantier evoluția este dezamăgitoare”, potrivit API.
„În trecut italienii de la Tirrena Scavi au demonstrat capacitatea de a livra autostrăzi la timp, de exemplu pe A3 (Gilău) și A1 (Timișoara-Lugoj), dar pe acest șantier evoluția este dezamăgitoare. Ieri a fost semnată și ultima autorizație de construire, aproximativ 3,3 km din totalul de 17. Se poate vedea cu ușurință la începutul filmării că suprafața respectivă are diverse culturi agricole nederanjate”, scrie Asociația Pro Infrastructura.
„Fiindcă întreg lotul este acum autorizat, cerem antreprenorului ca în cel mai scurt timp posibil să-și mărească mobilizarea semnificativ. Vara este excelentă pentru lucrări de terasamente, iar un constructor serios ar putea așterne asfalt pe o mare parte din lot în acest an, și ar deschide traficul anul viitor”, mai notează API.

Tronsonul 1: Craiova – Balș
Lungime: 17,7 km
Constructor: Tirrena Scavi
Valoare: 358 milioane lei (fărăr TVA)
Contract semnat: decembrie 2018 (lucrări începute parțial pe final de 2019)
Termen realist de finalizare: Q3-Q4 2022Stadiu la zi (iunie 2021): 25%