S.O.S: Salvați clădirea Primăriei Drăgănești-Olt

0
499

Noul sediul al Primăriei Drăgănești-Olt va bate un record nedorit: 27 de ani de când a început construcția și nu s-a terminat! Clădirea, un fel de ”Casa Poporului” pentru județul Olt, urma să fie cel mai mare și impunător sediu pentru o primărie de pe aceste meleaguri (parter plus două etaje plus mansardă). Astăzi, impunătoarea construcție, se degradează văzând cu ochiiși a devenit (în centrul orașului) locul, unde aurolacii își fac ”tratamentul”, consumatorii de alcool, și alți corigenți la bunul simț, beau,își fac nevoile și scriu mesaje deocheate pe pereți.

Lucrările au început în anul 1994, timp de câțiva ani, după care s-au oprit aproape zece ani. În anul 2006, s-au mai primit aproape 700.000 de lei, din partea Guvernului. Societatea care a câștigat licitația, CONDOR SA SLATINA, a oprit lucrările acum zece ani nemaiexistând finanțarea necesară continuării investiției. Trist este faptul că, dacă nu se găsește o soluție de salvare a clădirii, în următorii ani, structura de rezistență va ceda și nu mai există decât o singură rezolvare: DEMOLAREA!

Este păcat, dacă se alege această ultimă soluție, pentru că s-au cheltuit foarte mulți bani din visteria țării și prin construcția ei, chiar dacă este megalomanică, ar rezolva multe oprobleme locale. Actualul sediu al primăriei Drăgănești-Olt este neadecvat pentru această activitate. Funcționează într-un conac boieresc vechi de peste 100 de ani, construit din lemn cu pereții din stuf și pământ, parter și etaj, cu o singură scară interioară care scârție din toate încheieturile. În cazul unui incendiu sunt mari probleme cu evacuarea personalului, a arhivei și bunurilor. Clădirea nu are avizul de funcționare din partea ISU și al altor instituții ale statului. Aici, s-ar putea aduce, pe lângă sediul primăriei, să își desfășoare activitatea și alte instituții locale sau județene: asistența socială, biblioteca, sala de conferințe, sala de ceremonii, etc.

La Drăgănești-Olt se află un nou primar, liberalul Marian Viorel Tudorică, un primar cu experiență managerială, care credem cu convingere, va reuși să atragă cele aproape 3 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. Până atunci, REDACȚIA TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ care să fie auzit de către conducerea Guvernului României, parlamentarii de Olt, Prefecturii Olt și Consiliului Județean Olt: conservați, protejați clădirea de intemperii și oamenii răuvoitori și FINALIZAȚI LUCRAREA!

P. Calciu.