Reconstituire istorico-militară pe platoul din fața Primăriei Caracal

0
201

Cu ocazia Aniversării Bicentenarului Revoluției din Țara Românească din 1821 – Tudor Vladimirescu, sâmbătă seara, pe platoul din fața Primăriei Caracal s-a desfasurat evenimentul cultural-istoric menit să readucă în memorie momentul istoric al Revoluției de la 1821.
Deschiderea evenimentului a apartinut primarului localitatii, domnul Ion Doldurea, care a vorbit despre insemnatatea istorica a manifestarii si a adus in prim plan figura legendara a haiducului caracalean, Iancu Jianu, participant activ la Revolutia condusa de Tudor Vladimirescu. Asociația Culturală „Tomis”, initiatoarea manifestarii a reconstituit evenimentele vremii printr-o reprezentație unică
Membrii Asociației îmbrăcați în uniforme de epocă, cu echipamente militare specifice începutului de sec XIX, au evocat faptele eroice ale înaintașilor de acum 200 de ani.
Au fost prezentate mânuirile de arme, luptele și faptele pandurilor din timpul Revoluției de la 1821. Ansamblul Centrului Cultural municipal „Radu Serban” din Caracal, a intregit evenimentul printr-o suita de dansuri din care nu a lipsit calusul, incantand publicul prezent pe platoul din fata sediului Administrativ. La evenimentul istorico-cultural a participat si ceata de colindatori „Banda lui Iancu Jianu”din comuna Brastavatu.Manifestarea s-a incheiat printr-o retragere cu torte de pe Platoul Administrativ, continuat cu un mars pe strazile municipiului.