Tenis de masă: Slătineanca Irina Ciobanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

0
601

Federaţia Română de Tenis de Masă (FRTM) a anunţat pe site-ul său oficial calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo a sportivilor Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu în proba de dublu mixt.
Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a declarat că marea provocare o reprezintă câştigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
„Prima parte a promisiunii olimpice am îndeplinit-o. Tenisul de masă a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo echipa feminină formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro şi Irina Ciobanu, antrenor Viorel Filimon, două sportive din două posibile în proba de simplu, Eliza si Bernadette, dublul mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu şi Ovidiu Ionescu la simplu masculin, antrenor Andrei Filimon.
Sunt mândru că performanţa este cuvântul de ordine în FRTM si mă plec în faţa sportivilor si antrenorilor care sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei, într-o lume a sportului fără graniţe, în care spiritul olimpic te-ndeamnă să fii cel mai bun. Ne aşteaptă o mare provocare, o medalie olimpică la Tokyo este visul nostru declarat, strângem toţi rândurile si vom fi o echipă până la capăt”, a precizat Romanescu.

Astfel, în concursul de tenis de masă de la Jocurile Olimpice România va avea reprezentanţi în următoarele probe:

simplu feminin – Bernadette Szocs şi Eliza Samara
simplu masculin – Ovidiu Ionescu
echipe feminin – echipa formată din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro și Irina Ciobanu
dublu mixt – Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu.
În urma calificării perechii de dublu mixt formată din Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu numărul sportivilor români calificaţi la JO de la Tokyo nu se modifică deoarece ambii jucători făceau deja parte din lotul olimpic la celelalte probe din concursul de tenis de masă.

România are 63 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.