Incendiu puternic la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina

0
919

În urmă cu puțin timp, a avut loc un incendiu puternic la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Acesta a fost provocat de un pacient în sevraj. Incendiul se manifestă la parterul şi etajul I al imobilului de pe strada Trandafirilor, din Slatina. A fost activat Planul Roșu de Intervenție, acționând pompieri din Olt (4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ), Dolj (1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil), Vâlcea (2 ambulanțe SMURD) și Teleorman (1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD;).

Prefectul Județului Olt, Florin Homorean: ”În momentul de față se efectuează cercetări la fața locului, atât de către colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru că vorbim de un incendiu, și trebuie să stabilească cauza probabilă a acestui incendiu, și sunt și colegii de la Inspectoratul de Poliție Județean de la Serviciul Criminalistică care efectuează cercetare la fața locului, pentru a stabili vinovăția în ceea ce privește infracțiunea de distrugere de bunuri și punerea în pericol a vieții oamenilor. Nu putem să confirmăm sau să infirmăm anumite ipoteze care au fost deja avansate în spațiul public.”.

„A fost un incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Slatina care se află la o distanță considerabilă față de incinta spitalului, pe strada Trandafirilor. Am avut un incendiu într-un izolator unde a fost un pacient care intrase în sevraj și a fost izolat în această încăpere și de aici a pornit incendiul. Doar izolatorul a luat foc, incendiul nu s-a extins. Pacienții au fost evacuați în timp record, nu avem victime. Șase dintre pacienți au fost intoxicați ușor cu fum și au fost transportați la UPU Slatina. Am informații că sunt în afara oricărui pericol, ceilalți pacienți au fost evacuați în curtea spitalului fără alte probleme, urmează să le facem evaluarea. Erau 37 internați, unul a fost externat înainte de incendiu. Au rămas 36 dintre care 29 erau pacienți acuți și 7 pacienți cronici. Acum urmează ca o parte dintre ei, cred că 22, să-i transportăm la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci, iar pe ceilalți să-i ducem în fosta locație a Spitalului, de pe strada Drăgănești”, a declarat managerul Spitalului Slatina, Dan Stana.

În interior erau 36 de pacienţi: opt persoane au fost transportate la UPU Slatina, opt persoane au fost transferate la fosta secție de psihiatrie din Slatina, strada Drăgănești; 16 persoane au fost transportate la Spitalul de Psihiatrie Schitu, iar patru persoane au fost externate.
Incendiul a fost lichidat.

În urma incendiului produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, a fost deschisă o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților, pentru a se interesa de starea acestora și locul unde au fost relocați.
Numărul de telefon este 0722359050