Senatorul Siminica Mirea: ”Până la recepţionarea lucrărilor de la „Sala Polivalentă” din Slatina mai este drum lung”

0
249

Senatorul de Olt Siminica Mirea a adresat în data de 17 martie o întrebare ministrului Dezvoltării cu privire la stadiul fizic al lucrărilor de la Sala Polivalentă din Slatina. La mai bine de o lună, răspunsul a venit și aflăm că: „În luna februarie a acestui an, C.N.I. S.A. a contractat lucrările de expertiză tehnică şi studiu de fezabilitate în vederea finalizării lucrărilor la acest obiectiv. Astfel, după predarea de către proiectant a studiului de fezabilitate și avizarea noilor indicatori tehnico-economici în cadrul şedinţei Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, se va demara procedura de achiziţie publică în vederea contractării lucrărilor de proiectare și execuţie.”:
”Pe 17 martie a.c., formulam întrebările: „Care este stadiul fizic al lucrărilor la Sala de Sport Multifuncțională din municipiul Slatina, județul Olt? Când va fi recepționată investiția?”, adresate domnului Attila Cseke – Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei.
A sosit răspunsul. Este un pas. Până la recepţionarea lucrărilor de la Sala de Sport Multifuncțională din municipiul Slatina, cunoscută şi ca „Sala Polivalentă”, mai este drum lung.
În răspunsul semnat de un secretar de stat, din cadrul ministerului, se spune că „în data de 13.03.2020, a fost reziliat contractul pentru obiectivul de investiții «Constuire Sală de sport multifuncţională, localitatea Slatina, judeţul Olt» ca urmare a intrării în insolvenţă a antreprenorului care executa lucrările la acest obiectiv”.
Din acelaşi răspuns mai aflăm că: „În luna februarie a acestui an, C.N.I. S.A. a contractat lucrările de expertiză tehnică şi studiu de fezabilitate în vederea finalizării lucrărilor la acest obiectiv. Astfel, după predarea de către proiectant a studiului de fezabilitate și avizarea noilor indicatori tehnico-economici în cadrul şedinţei Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, se va demara procedura de achiziţie publică în vederea contractării lucrărilor de proiectare și execuţie.”
Termenul de finalizare a lucrărilor nu poate fi înaintat acum. Sperăm ca noul antreprenor să fie serios, iar CNI mult mai atentă cu astfel de proiecte importante.” a declarat demnitarul.