Primarul Cătălin Rotea vrea să schimbe complet înfățișarea urbei: Proiecte importante pentru Balș

0
365

Cătălin Rotea, primarul orașului Balș, a prezentat marți, într-o conferință de presă, bugetul pe 2021 al orașului şi programul de dezvoltare în perioada 2021-2024.
Edilul susține că o data la trei luni va face un bilanț cu ceea ce s-a realizat și ce urmează să se implementeze la nivelul localității. De asemenea, pentru transparența modului cum vor fi cheltuiți și gestionați banii publici, precum și cum vor fi votate proiectele de aleșii locali pentru bunul mers al localității, șeful administrației locale a mai precizat că toate ședințele de consiliu local vor fi transmise live.
Unul dintre cele mai importante obiectiv în viziunea primarului Cătălin Rotea este reabilitarea Spitalului Orășenesc. Aici, vor fi amenajate: Centru de Primiri Urgențe pe o suprafață de 1450 metri, precum și dotarea cu Computer Tomograf și Aparat Radiologie; Serviciile medicale noi în domeniile: urologie, endocrinologie și în domeniul medicinei de urgență. Reabilitarea dispensarului TBC și laboratorul; Reabilitarea secției Cronici și secției Pediatrie; Construcția unei noi spălătorii; Împrejmuirea întregului spital.
O altă prioritate pentru administrația locală este serviciul de ecarisaj care și-a dublat activitatea, conform declarațiilor făcute de edil. Sunt realizate două acorduri cu fundații, una de la Craiova și alta de la Sibiu care preiau câinii sterilizați și microcipați și îi dau spre adopție mai departe, ceea ce permite ca cele 80 de locuri din padocuri să nu fie aglomerate. În adăpostul de câini de la Balș eutanasierea se face doar în cazuri extreme, atunci când animalul este grav bolnav sau este foarte agresiv, iar de la începutul acestui an și până în prezent nu a fost efectuată nicio eutanasiere.
Primarul Balșului a mai menționat că statuile din fața primărieie vor fi ridicate și duse într-un loc amenajat, unde cetețenii le pot admira frumusețea.
Pe agenda de lucru a edilului se mai regăsesc următoarele proiecte foarte importante pentru comunitate: 25 km de rețea de alimentare cu apă și canalizare vor fi reabilitați și vor fi construite noi stații de epurare și tratare a apei; alimentarea cu apă și canalizare pe mai multe străzi din oraș; extinderea rețelei de gaze naturale în restul de 690 locuințe ale orașului; extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public; înființarea unui Birou Unic, în care vor funcționa: Evidența Persoanelor, Biroul Taxe și Impozite, precum și Serviciul Agricol; reabilitarea tuturor parcurilor din oraș; premierea performanței școlare; monitorizare video și pază permanentă în toate școlile și grădinițele din oraș; înființarea unui centru multifunctional; înființarea și modernizarea locurilor de joacă; alocarea sumei de 300.000 lei pentru toate cele 7 parohii din oraș; înființarea Clubului pensionarilor; facilități fiscale acordate pensionarilor cu pensii de invaliditate.