ZECI DE SOCIETĂȚI DIN OLT, DIZOLVATE

0
109

Potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), numărul firmelor dizolvate în judeţul Olt, în primele două luni ale acestui an, a scăzut cu 30 de procente faţă de intervalul similar din anul 2020.

Astfel, în perioada ianuarie – februarie 2021, au fost dizolvate voluntar 42 firme, faţă de 60 în aceeaşi perioadă din 2020, ceea ce  reprezintă o dinamică negativă de 30%. Numai în luna februarie în județul Olt au fost dizolvate 25 societăți. Cele mai multe operaţiuni de dizolvare la nivel naţional s-au înregistrat în intervalul de referință în Bucureşti -785, Timiș-201, Iași-200 și Constanța 189 de proceduri de dizolvare.

Dizolvarea reprezintă prima etapă în desfiinţarea unei firme şi poate fi de drept sau se poate face voluntar, prin hotărârea asociaţilor (respectiv decizia asociatului unic).

Desfiinţarea unei firme are loc în urma parcurgerii a 2 etape: dizolvarea, radierea şi în cazul în care este necesar, din cauza neînţelegerilor dintre asociaţi, etapa intermediară a lichidării.