Pandemia a lovit din plin industria HoReCa din Olt

0
298

Industria HoReCa din județul Olt a avut cel mai mult de suferit din cauza restricțiilor impuse de către autorități, în contextul pandemiei de coronavirus.

Restaurantele, barurile, cafenelele, saloanele de coafură sau hotelurile, din județul Olt au fost, în ultimul an, cel mai grav afectate de pandemia de COVID-19. Administratorii acestor afaceri au fost nevoiți să închidă sau să suspende activitatea, iar angajații au intrat în șomaj tehnic.

Salariații angajatorilor care au redus sau întrerupt temporar activitatea total sau parțial ca urmare a efectelor pandemiei de COVID 19 au beneficiat de o indemnizație la nivelul a 75% din salariul de bază din contract, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut pe economie pentru anul în curs”, a precizat purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, Elena Iordache.

În anul 2020, aproximativ 35.000 de olteni au beneficat de șomaj tehnic, iar în primele două luni ale acestui an sute de persoane din Olt au primit acest ajutor de la stat.

În anul 2020 au fost efectuate plăți către 3.447 de angajatori pentru un număr de 34.859 de persoane în sumă de 44.597.716 lei, iar în primele două luni ale anului 2021 au beneficiat de această măsură 85 de societăți pentru 607 persoane în sumă de 876.457 de lei”, a adăugat Iordache.

Angajatorii ale căror afaceri au fost afectate de pandemie pot solicita în continuare acest ajutor financiar. Toate documentele necesare acordării șomajului tehnic se pot depune on line la adresa olt@anofm.gov.ro.