Acțiunea de salubrizare a Municipiului Caracal continuă într-un ritm alert

0
883

În aceste zile însorite de primăvară acțiunea de igenizare și salubrizare a municipiului Caracal, acțiune demarată de Administrația Publică Locală încă de la jumătatea lunii februarie, continuă într-un ritm alert . După curățarea terenurilor din zona intrărilor și ieșirilor din localitate de tot felul de gunoie și resturi provenite din construcții sau de la animale, aruncate pe aceste terenuri de de diferiți indivizi care nu au nimic în comun cu civilizația, ampla acțiune de igenizare și salubrizare continuă la nivelul tuturor cartierelor din localitate.
Tot în acestă perioadă,Administrația caracaleană anunță demararea programului de selectare a gunoiului
“ Așa cum am susținut și în campania electorală, începem implementarea programului de selectare a gunoiului. Vom reduce astfel costurile per tona de gunoi colectat și transportat către groapa de gunoi de la Bălteni. În paralel, vom continua să montăm camere de luat vederi în oraș putând astfel să monitorizăm și să sancționăm comportamentul celor care aruncă gunoiul la întâmplare pe domeniul public. Nu este suficient ca noi, administrația, să adunăm gunoiul aruncat pe străzi sau abandonat la marginea orașului. Fiecare dintre noi trebuie să manifestăm responsabilitate fată de aspectul orașului, față de curățenia municipiului nostru.”, a declarat Ion Doldurea primarul localității.
După 27 de ani “muntele“ de pămănt excavat în zona de laAutogară,dispare !
“Muntele“ de pământ, rezultat în urmă cu aproximativ 27 de ani datorită excavației realizată pentru plantarea pilonilor la cea ce se dorea a fi Pasarela peste calea ferată, a dispărut. Administrația Locală a hotărât și a degajat pământul rezultat, salubrizând zona, care mai ales pe timpul verii era plină de gunoaie și bălării creând un aspect dezolant în zona respectivă Proiectul de construcție a Pasarelei peste calea ferată ce urma să faciliteze accesul mai rapid în zona agro-industrială a orașului, proiect demarat în urmă cu 27 de ani pe timpul mandatului de primar al lui Nicolae Ciobanu, lăsat de izbeliște în cei 27 de ani datorită lipsei finanțării, este luat în calcul acum de Administrația Doldurea și se încearcă finanțarea acestuia cu fonduri europene.

Doru Tudor